top of page
Search
  • Writer's pictureSol Nicolajsen

Hvorfor din hud vil elske jojoba olie

Updated: Jan 14, 2023

Med dets besynderlige og lidt sjove navn er jojoba (udtalt 'ho-ho-ba) langsomt men sikkert ved at gøre sig bemærket og anerkendt i den naturlige hudpleje verden, og det er også bestemt et produkt, der uanset hudtype er værd at stifte bekendtsskab med hvis man interesserer sig for sund hudpleje.

Ofte beskrevet som en olie, dog er jojoba 'olie' faktisk mere korrekt beskrevet en flydende plantevoks pga dens høje indhold af flydende voks-estere. Jojoba olie har en fedtsyrerprofil, der minder meget om hudens egen olie, sebum, (som også indeholder fugtbevarende voks estere) hvilket gør at den optages problemfrit af de fleste hudtyper og er særdeles velegnet til at regulere og balancere hudens egen sebum produktion. Netop fordi jojoba er en voks og ikke en olie, er den desuden yderst stabil dvs den oxiderer (ilter) ikke så let og bli'r ikke harsk. Selve olien er duft-neutral, har en meget smuk gylden farve og en let, lækker og silkeagtig 'feel' på huden.

Det særlige og helt enestående ved jojobaolie er at ud af de ca. 390.000 identificerede plantearter, er det kun jojoba, der producerer betydelige mængder af flydende voks-estere (formet fra bl.a eicosensyren i jojoba olien) hvilke er magen til dem som findes i den sebum som vores egne talgkirtler udskiller. Sebum har til formål at beskytte huden fra udtørring og en god sebum balance er vigtig for sund og stærk hud. Jojoba olie virker balancerende på huden og hudens sebum produktion og den er velegnet til alle hudtyper også fedtede og acne-prone.

Jojoba olie hjælper desuden til at stimulere produktionen af kollagen i huden. Kollagen er en af de mest almindelige proteiner i kroppen og en af kroppens vigtigste byggesten, og den er med til at holde huden elastisk og fast og erstatte døde hudceller.Jojoba olie er en dejligt alsidig og multi-funktionel olie og kan anvendes ren som både ansigtsolie og kropsolie. Den er desuden en dejlig olie at bruge sammen med dine øvrige hudplejeprodukter og kan let inkorporeres i dit eksisterende hudpleje regime. Huden kan godt li' at blive overrasket og prøve noget nyt, og jojoba olien vil være et fornyende indslag og er velegnet til de fleste hudtyper. Den er let med et silke-agtigt 'feel', tilføjer huden masser af fugt, trænger hurtigt ind uden at virke fedtet og tilstopper ikke porerne. Den er desuden også en fremragende mild og enkel make-up fjerner, der på samme tid virker plejende og nærende på huden. Naturligvis vil håret også elske jojoba og dets vidunderlige plejende og nærende egenskaber. Jojoba olie hjælper til at gøre håret blankt, elastisk og fyldigt og afhjælper spaltet hår, og den egner sig særlig godt til at behandle tørt og kedeligt hår. Med alle disse imponerende egenskaber er der al mulig god grund til at gi' jojoba olien en fast plads i dit naturlige hudpleje univers.

Hvis du vil vide mere om denne skønne olie og dens anvendelsesmuligheder kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev her (nederst på siden) og få tilsendt den fulde ingrediens-profil over jojobaolie inkl. afprøvede og nemme-at-gå-til opskrifter og sågar en lille rabatkode 🌟

Ingrediens-profilen kommer som en pdf fil som du kan downloade og læse med det samme eller vende tilbage til, når du har mere tid eller har brug for inspiration eller søger noget relevant information omkring naturlig og sund hudpleje, der passer din hudtype. Jeg sender ca. 8 - 10 nyhedsbreve om året med spændende info om naturlig hudpleje (så bare rolig, din inbox vil ikke flyde over med mail fra mig!). Denne ingrediens-profil på jojoba olie er den første i en serie på 8, jeg planlægger at sende ud i løbet af dette år. Jeg håber du har lyst til at følge med. Varme forårshilsener 🌷🌷🌷 Sol

Comentarios


bottom of page