top of page
Search
  • Writer's pictureSol Nicolajsen

Baobab beauty

Updated: Jan 11, 2023

Sommeren er dejlig og sol (med måde) er godt for huden men det danske sommervejr er lunefuldt og omskifteligt og det kan byde på problemer, især for den hud, der er i direkte kontakt med luften. Ansigter, læber, hænder, hals og ben tørrer lettere ud, hvis ikke du beskytter dig indefra og ud med gode fedtstoffer, rigeligt vand og frisk frugt og grønt og udefra og ind med letoptagelige olier, der hjælper til at binde fugten i de yderste hudlag.

Men der er hjælp at hente fra de afrikanske skove. Her findes nemlig det ikoniske flaskeformede baobabtræ, hvis frø byder på en helt ualmindeligt dejlig olie, der både fugter, lindrer og nærer den sarte nordiske hud. Den koldpressede baobabolie har en smuk gul/gylden farve, og olien dufter let af en blanding af blomster og nødder. Det mægtige og imponerende baobabtræ kan blive flere tusinde år gammelt og måle op til 20m i omkreds. Navnet kommer fra det arabiske 'bu hibab' hvilket betyder 'frugt med mange frø'.

Den franske botanist, Michel Adanson (1727 - 1806), hvem træet har fået sit videnskabelige navn fra (Adansonia digitata) var så begejstret for træet og dets anvendelser i både kost og medicin, at han bemærkede, at ud af alle de træer, han havde studeret, var baobabtræet 'probably the most useful tree in all'. Baobabolien er med en særlig sammensætning af fedtsyrer, fytosteroler, og et højt indhold af antioxidanter (tocoferoler og tocotrienoler) helt enestående til pleje af hud og hår. Resultatet er en ekstremt virksom olie, der efterlader huden silkeblød helt uden at fedte.

Fytosteroler er plantestoffer, som fremmer kollagenproduktionen og dermed hindrer tab af fugt i det fine netværk, som dannes lige under det yderste lag af huden.

Baobabolien indeholder desuden mono- og polyumættede fedtsyrer, herunder linolsyre (omega-6), oliesyre (omega-9), palmitinsyre og linolensyre (omega-3). Vitaminerne A, D, E og K er også at finde i olien. Vitamin A og K kan sammen med polyumættede fedtsyrer skabe en direkte virkning på fornyelsen af cellemembraner. E-vitamin og linolsyre bevarer hudens elasticitet ved at genskabe hudens fugtbalance sammen med phytosterolerne, så tør, kløende hud får øjeblikkelig lindring. Særligt linolsyren (omega-6) er en vigtig del af fedtsyrerne. Den er nemlig særlig god til tør hud, da den både gi'r masser af fugt og virker lindrende på irriteret og kløende hud. Den er letoptagelig og trænger hurtigt ind uden at efterlade huden fedtet, desuden er den effektiv til at regulere og balancere hudens egen sebumproduktion.

Baobabolien har dokumentation for følgende: Trænger hurtigt ind og efterlader huden blød

• Styrker hudens barrierefunktion og modvirker fugttab

• Forbedrer hudens elasticitet med op til 25 pct. i løbet af fire uger

• Styrker kollagenet

Kan mindske synligheden af rynker og strækmærker

• Hjælper med at reducere rødme og ubalancer i huden

Har antioxidant effekt

• Nærer, plejer og blødgør

Så værs'go! Nyd solen og sommeren sammen med den fortræffelige og ualmindelige lækre Baobabolie og mærk forskellen på din hud. I webshoppen finder du både ren økologisk baobabolie og Baobab Body Butter (med hele 20% indhold af økologisk baobabolie). Kilder: https://sund-forskning.dk/artikler/magisk-olie-til-frostspraengte-kinder-sprukne-laeber-og-flossede-negleband/ https://sund-forskning.dk/artikler/tor-hud-eksem-eller-rynker/

Comentarios


bottom of page